19/07/2021

Wandelcoach verhalen van Patricia – Elk nadeel heeft zijn voordeel

Wandelcoach Patricia over het hebben van kinderen en het krijgen van een kanker.

Wandelcoach en ACT Coach Blog

Kinderen hebben en kanker krijgen: al met al een a-relaxte combinatie.

Hoe is het voor kinderen om een moeder te hebben die kanker krijgt?

Wij ontdekten als gezin al snel wat Johan Cruijf bedoelde met zijn uitspraak: Elk nadeel heeft zijn voordeel.

In de wachtkamer van de poli apotheek barstte ik in huilen uit. Dikke tranen van verdriet. Niet om mezelf, maar om mijn meisjes, echte paardenmeisjes.

PONY PARK CITY

De datum van mijn 2e chemokuur viel op de donderdag vóór een Pony Park City weekend. Je ziet het voor je: een hot spot waar koppige shetlanders de scepter zwaaien, ruitertjes rakelings langs bomen denderen en ‘s-avonds als klap op de vuurpijl een bingo voor het hele gezin in de saloon.   Zo’n weekend waar je als ouder met buikpijn achter een op hol geslagen pony aanrent en je blij bent dat het niet eindigt in een bezoekje aan de gipskamer of erger.

Dát weekend was ineens kansloos. In plaats van naast mijn blije paardenmeisjes en hun favoriete pony te draven, zou ik misselijk en beroerd in bed liggen. Een heel weekend lang. Als moeder voelde ik me best een beetje harteloos, want tussen de teleurstelling van mijn meisjes en de zorgen van mijn echtgenoot, kierde mijn opluchting. Eigenlijk kon ik dit uitje, ons derde bezoekje aan Pony Park City alweer, missen als kiespijn. Geloof me: 300 Shetlanders vormen samen echt een overdosis adrenaline.

Tijdens mijn 3e chemokuur kochten we op Markplaats een pony. Een springlevende, mega-koppige en super lieve Haflinger, Winnie de Pooh genoemd. Dat was het enige moment dat mijn psycholoog aan mijn gezonde verstand twijfelde.

Johan Cruijf zei het al: elk nadeel heeft zijn voordeel.

Wij creëerden zo, domweg, ons eigen Pony Park Paradise. Wel zo relaxed.

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Enkele keren per jaar stuur ik je een nieuwsbrief met nieuwe inzichten en verhalen. Je kunt je op ieder moment afmelden van de nieuwsbrief.