22/04/2021

Wandelcoach verhalen van Patricia – Over dromen

Op pad met de wandelcoach: Je hebt de keuze wat je werkelijk wilt. Je hebt de vrijheid om te ervaren waar je je tijd en aandacht werkelijk aan wilt besteden.

Wandelcoach Kortenhoef Patricia Roobol

De vrijheid om zelf te ervaren waar je je tijd en aandacht aan wilt besteden

We hebben afgesproken bij Natuurmonumenten, bij café restaurant Brambergen in ’s-Graveland. Ze oogt ontspannen, zelfverzekerd, nonchalant chic gekleed.

Als ze me meeneemt in haar verhalen, blijkt ze gespannen en onzeker te zijn. Wat een contrast met haar uiterlijk, zo’n tikkeltje chaos, een snufje onrust, onder een indrukwekkende laag strenge regels en nog strengere gedachten over zichzelf.

We lopen samen de lange laan af. Ze geniet van het nazomer weer. Haar over elkaar buitelende gedachten zijn even stil. Als ze weer begint te praten, is haar toon veranderd. We gaan even zitten op een wat verhoogde bank. Onze benen bengelen, net als toen we kleuters waren. Een moment van onbezorgdheid.

De zorgen van vandaag dringen weer naar de voorgrond. De wind strijkt langzaam langs haar gezicht. De zon schijnt volop.

Het hardop dromen, het nadenken over de waarden die voor haar belangrijk zijn, geeft haar energie. Ondertussen lopen we verder, door het bos, over bruggetjes en waterpartijen.

Wees minder streng voor jezelf

Ze is verrast dat haar fantasie nog springlevend blijkt te zijn. Haar voorpret begint al bij het formuleren van haar wensen, dromen en verlangens. Ze is oprecht blij dat ze niet daadwerkelijk vastgepind wordt om alle dromen ook in daden om te zetten. Zij heeft de keuze wat ze werkelijk wil. Zij heeft de vrijheid om te ervaren waar ze haar tijd en aandacht werkelijk aan wil besteden. Die ontdekking doet haar goed. Ze ontspant haar schouders.

Ze wordt uitgenodigd niet alleen minder streng over zichzelf te denken, maar ook vanuit compassie aardige dingen voor zichzelf te doen. Zelfcompassie is niet vriendelijker over jezelf denken, maar vooral vriendelijk voor jezelf zijn.

Op deze ’s-Gravenlandse buitenplaats laadt zij zich al wandelend en hardop dromend op.  Ze gaat huiswaarts, meerdere waardevolle ervaringen rijker.

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Enkele keren per jaar stuur ik je een nieuwsbrief met nieuwe inzichten en verhalen. Je kunt je op ieder moment afmelden van de nieuwsbrief.