13/06/2021

Wandelcoach verhalen – Tijd voor gezamenlijke bucketlist?

Wandelcoach verhaal over de nieuwe levensfase van mensen nadat de kinderen uit huis gaan. Tijd voor een gezamenlijke bucketlist?

Wandelcoach Verhalen - bucketlist

Het voelt als het opschrijven van een verlanglijstje voor Sinterklaas.

Als we elkaar weer spreken, valt me direct op dat haar ogen sprankelen. Ze werkt best hard, zit goed in haar vel, de kinderen zijn nu allemaal de deur uit.

Ik vraag haar waar ze het vandaag graag over zou willen hebben. We lopen de waarden gebieden -familie, relatie, werk, gezondheid enz.- langs.

Ze beschrijft hoe het is om weer samen te zijn met haar man in deze nieuwe levensfase. Het is echt leuk samen én het lijkt haar leuk om wat vaker samen op pad te gaan. Als ze kaartjes heeft voor theater, vraagt ze een vriendin mee. Waarom niet haar man mee vragen? Al pratende komt ze tot de slotsom dat ze een gezamenlijke bucketlist gaat maken.

Ze merkt dat ze nieuwsgierig is hoe de lijst eruit ziet met zijn wensen, de lijst met haar dromen en een gezamenlijke lijst. Ze weet dat zij meer houdt van mountainbiken dan hij. Hij laat zich graag verrassen. Gaat graag naar een festival.

Ze is bereid om te onderzoeken of zij met zijn waarden uit de voeten kan en te ervaren of die waarden ook voor haar een blijvertje zijn of juist eenmalig. Allebei is prima. Vrijheid is so wie so een belangrijke waarde voor haar. Faalangst komt nauwelijks voor in haar woordenboek.

Ze realiseert zich dat hij het liefst gaat golfen. Haar handicap is vele malen hoger dan die van hem. Ze zou een les kunnen nemen bij de pro van zijn golfbaan. Zo wordt het leuker om weer een keer samen de baan in te gaan. Ze is een goede fotograaf. Haar man staat vrijwel nooit op een foto. Hoe leuk is het om een mooie foto op de keukenkast te plakken, zodat ze elke maaltijd kan zien waar hij van geniet.

Bucketlist!

Op haar bucketlijstje komen in ieder geval weekendjes in huisjes van Buitenleven. Midden in de natuur overnachten in een voormalig boswachtershuisje. In de Schoorlse Duinen of in dat huisje ‘Petite Grangette, waar ze met haar wandelcoach langs is gelopen. Dat was net een peperkoeken huisje, aan de bosrand, dichtbij een dassenburcht, op steenworp afstand van een kraamkamer van reeën, in het Spanderswoud bij Hilversum. Ze loopt er al helemaal warm voor.

Of Suppen op de Kortenhoefse plassen. Schaatsen als het vriest.

Het ene plannetje buitelt over het andere heen.

Best spannend om -als de kinderen- uit huis zijn, ingesleten gewoonten en oude patronen op te schudden. Lekker om met een biertje of een glas wijn de bucketlist voor elkaar en gezamenlijk te maken. Het voelt als het opschrijven van een verlanglijstje voor Sinterklaas.

Haar ogen stralen alleen al bij de gedachte.

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Enkele keren per jaar stuur ik je een nieuwsbrief met nieuwe inzichten en verhalen. Je kunt je op ieder moment afmelden van de nieuwsbrief.